MOSA TRIO - Haydn & Ravel

De internationale carrière van het Mosa Trio nam een vlucht na het winnen van een groot aantal prijzen. Zij wonnen o.a. de 2de prijs en de prijs voor de mooiste uitvoering van het hedendaagse opdrachtwerk tijdens de Orlando Competition (2015), de 'Supernova – the Future Sound of Classical Music' in Brussel (2014), de derde prijs, publieksprijs en prijs van de jonge jury op het prestigieuze Concours International de Musique de Chambre d'Illzach (2013) en de vakjury- en de publieksprijs op de Storioni Ensemblewedstrijd (2012).

Door de bijna onuitputtelijke energie die de leden van dit jonge Nederlands-Belgische pianotrio steken in het doorgronden van hun repertoire, bevatten hun vertolkingen een grote expressie, veel innerlijke diepgang en een homogene interpretatie. Dit laat het trio horen in een breed repertoire dat reikt van vroeg klassiek tot hedendaags klassiek. Bovendien tonen ze een grote interesse in de uitvoeringspraktijken van deze stijlperiodes. Hierdoor blinkt het trio naast technisch meesterschap uit in de veelzijdigheid van zijn vertolkingen.

Het Mosa Trio speelde reeds in grote zalen in Nederland en België, waaronder het Concertgebouw (Amsterdam), Muziekgebouw (Eindhoven) en BOZAR (Brussel).
Dit aperitiefconcert opent met een pianotrio van Haydn. Vervolgens brengt het trio een recent dynamisch werk van de Nederlandse componist Sam Wamper, geschreven voor de Orlando Competition 2015. Tot slot volgt dan één van de grootste en mooiste meesterwerken uit het repertoire voor pianotrio, nl. het pianotrio van Ravel.

Concreet programma:
Joseph Haydn – Pianotrio in E groot, Hob. XV:28
Sam Wamper - Portrait of Light
Maurice Ravel – Pianotrio in A klein

Bezetting: Alexandra Van Beveren (viool), Alexandra Van Beveren (cello) en Bram de Vree (piano)

www.mosatrio.nl

Afsluitend drankje na het concert.
Leden Davidsfonds hebben recht op de reductieprijs.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 11,00
Basistarief: 11,00 €; Reductie: 10,00 €; -12j: 6,00 €

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie