Het Salon: najaar 2023

In het Salon werp je je nieuwsgierige blik op de culturele actualiteit. Elke bijeenkomst diept een deskundige spreker samen met de groep een thema uit. Tentoonstellingen, concerten, theater, literatuur, ... Het komt allemaal aan bod. Aandachtiger kijken, intensiever luisteren en dus beter genieten. Een aanrader voor iedere cultuurliefhebber! 


15 december: Toots Thielemans – Joris Preckler 
Ne me quitte pas...Een ode aan de peetvader van de Belgische jazz, Toots Thielemans  


Op 22 augustus 2016 overleed Jean Toots Thielemans op 94-jarige leeftijd. Ondanks zijn gezegende leeftijd kwam het nieuws toch als een schok.? Toots was er voor altijd, werd wel eens gedacht, en zijn muziek was onsterfelijk. Dat laatste is ook waar. Het jazzpodium van vandaag is terug eventjes voor Toots Thielemans. Toots carrière begint als Brussels ketje en gaat tot Baron Thielemans. Zijn reputatie reikt van New York tot Rio de Janeiro. U krijgt een muzikaal eerbetoon steunend op zijn rijke discografie.  


Rasverteller Joris Preckler is uw gastheer en loodst u door het leven van deze onvergetelijke muzikant. Daarnaast belichten we het DNA van de Belgische jazz. Van partituurtijger Stan Brenders over Toots zelf tot het meer hedendaagse werk van het Brussels Jazz Orchestra. 


Wanneer?vrijdag 15 december 2023, om 10 u.  
Waar grote zaal 't Kranske 
 
€? 24 voor de 3 lezingen 
 
i.s.m. Avansa regio Mechelen 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 24,00

Waar

Kunstencentrum 't Kranske

Reservatie

Organisatie

Kiwanis Universus

Filter op categorie