Jr.cE.sA.r, theater arsenaal & KVS

Een opzwepende en beklijvende voorstelling waarin Junior Mthombeni (die opgroeide in Mechelen-Nekkerspoel) je met zijn muzikale kompanen meeneemt op een trip, waarin hij zijn familiegeschiedenis en zijn eigen verhaal verweeft en deelt met het publiek. Soms ingetogen, sereen en kwetsbaar, soms luid, rauw en strijdlustig. Juniors woorden boren samen met de live muziek in je ziel, maar bieden ook een warm toevluchtsoord voor al wie zijn/haar/hun plaats zoekt in het leven en in deze wereld.“Ik maakte dit stuk voor iedereen die twijfelt of uit een moeilijke jeugd een mooi leven kan groeien” (Junior Mthombeni)Jr.cE.sA.r, dat zijn Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens. Ze maakten eerder bij KVS al de succesvoorstellingen 'Reizen Jihad', 'Malcolm X', 'Dear Winnie' en 'Who's Tupac?'.


'Vaderlandloos' werd geselecteerd voor Het TheaterFestival 2022.
Uit het juryrapport: “Met sterke beelden koppelt 'Vaderlandloos' emotionele ervaringen aan historische herinneringen, een individuele zelfverkenning aan een veel breder tijdsbeeld.”


Ze sluiten deze hernemingstour af met een laatste voorstelling in 't Blikveld, mis dit niet!


Uit de pers:


“Vaderlandloos ontplooit zich als een wervelende stream of consciousness, een broeierige koortsdroom waarin Mthombeni zijn publiek meesleurt.” (De Morgen ★★★★)


“Van snuiver tot straffe performer: Junior Mthombeni vertelt en zingt zijn verhaal in Vaderlandloos (…) Ontwapenend door de eerlijkheid, door de schwung waarmee Mthombeni op de kleiige scène staat én dankzij de live muziek.” (Knack Focus ★★★★)


“Een meeslepende rollercoaster van de zoektocht naar een eigen plek. (…) Een onderzoek naar identiteit, een thema dat de laatste tijd veel in het theater aan bod komt, maar Mthombeni's queeste steekt er met kop en schouder bovenuit door zijn knappe, inlevende, relativerende en opzwepende manier. Een verbluffende uiteenspatting van verhaallijnen, motieven, muziekstijlen, bewegingen en beelden overrompelt de toeschouwers.” (Tuur Devens – Theaterkrant)


Tekst en spel: Junior Mthombeni / Live muziek?: Arne Demets,? Cesar Janssens,? Junior Mthombeni en ?Pieter van Bogaert / Regie: Junior Mthombeni en Fikry El Azzouzi / Dramaturgie: Gerardo Salinas / Vormgeving: Stef Stessel / Coproductie: Jr.cE.sA.r, theater arsenaal & KVS en Perpodium / Met steun van: de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Vriendenprijs - 15,00 euro

Organisatie

Kiwanis Universus

Filter op categorie