Open Monumentendag bij IMAGINAIR in de MEUROP-fabriek

Begin 2020 namen de creatieve makers van IMAGINAIR hun intrek in de voormalige Meurop-meubelfabriek.
Met tijdelijke ingrepen en constructies en met een hoop inspiratie, toverden ze de vervallen gebouwen om tot een fabriek vol schoonheid.

Tijdens het weekend van Open Monumentendag, nodigt IMAGINAIR u opnieuw uit in de Meurop-fabriek. Van bij binnenkomst ontdekt u de in situ tentoonstelling van hedendaagse creaties samen met de vele Meurop-meubels die IMAGINAIR verzamelde. Stoelen in alle kleuren, kleine tafereeltjes opgebouwd uit Meurop-meubilair en verrassende neon-verlichte opstellingen, staan overal verspreid tussen de betonnen structuren.
Op het plein herbergen de schuren die dienden om het hout te drogen, een vintage terras.
De IMAGINAIRE weg doorheen de fabriek, leidt u naar het eerste verdiep, waar tussen de zuilen, het verleden opnieuw tot leven komt in de theatrale expo 'Meurop uit de kast'.

Wist je dat meubels echt bestaan? Ze herinneren zich de huizen en de mensen. Als je goed naar ze kijkt, hoor je de verhalen die ze vertellen.
De zoektocht naar Meurop-meubilair, gidste Imaginair doorheen het land. Meer dan een halve eeuw aan verhalen later, kwamen de meubels terug thuis in de fabriek waar ze werden gemaakt.

Voor de theatrale expo 'Meurop uit de kast', maakten ze nieuwe beelden bij oude verhalen. Een expo als een vertelling, met naast echte mensen, ook echte meubels in de hoofdrol.

Met dank aan woonproject Dijledonk om ons de fabriek toe te vertrouwen in aanloop naar de herbestemming ervan.

Praktische informatie

Wanneer

Organisatie

IMAGINAIR

Filter op categorie