Luc Tooten & Consortium Méliniensis - Kapelconcert: Boccherini, vrouw van Haydn?

Naar jaarlijkse traditie presenteren we opnieuw een avondvullend klassiek concert in de sfeervolle kapel van het Imeldaziekenhuis.

Cellist Luc Tooten stelt ook deze keer met zijn ensemble “Consortium Méliniensis” een boeiend concertprogramma voor. Tijdens dit kapelconcert wordt het leven & werk van de Italiaanse componist & cellist Luigi Rodolfo Boccherini belicht.

Nog te vaak verdwijnt Boccherini naar de achtergrond wanneer men over klassieke muziek spreekt. Nochtans is het oeuvre van deze Italiaanse eigenzinnige cellist enorm. Zijn muziek blaakt van originaliteit, expressiviteit en vakkundig métier.

Zijn composities zijn stuk voor stuk een boeiend paradijs voor strijkers omwille van de intrinsieke technische en muzikale uitdaging. Dit programma eert hem als muzikale evenknie van Mozart en Haydn waarbij we hem (her)ontdekken als sleutelfiguur tussen barok en klassiek.

Bezetting: Luc Tooten (cello en tekst), Lidia Kocharian (viool), Clara Larrauri (viool), Xavier Timmermans (altviool) en Ambre Tamagna (cello).

Ongenummerde zitplaatsen

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Vriendenprijs - 14,00 euro

Waar

Organisatie

GC 't Blikveld

Filter op categorie