Initiatie Wijnsltijlen

Ook wijnliefhebbers zijn vaak gewoontedieren: een Sauvignon Blanc bij koude visgerechten, een houtgelagerde Chardonnay of een Bourgogne bij vis met roomsaus en wit vlees, bij rood vlees een Pomerol of een Saint-Émilion, bij barbecue een Syrah. Aan de basis zitten achter deze eenvoudige regeltje “wijnstijlen”: zo is een Sauvignon Blanc steeds een frisse witte wijn en een houtgelagerde Chardonnay meestal een volle witte wijn. Een gerijpte rode Bourgogne op basis van de Pinot Noir druif is dan weer vaak een fijne rode wijn en Pomerol, Saint-Émilion en Syrah wijnen zijn krachtige rode wijnen, de ene al wat fruitiger en de andere al
wat kruidiger.


In 5 avonden worden jullie door de verschillende wijnstijlen gegidst, niet alleen qua verschillende mogelijke druivenrassen en wijnregio's maar ook op gebied van combinaties met gerechten.


Wie Louis Verschueren, Sommelier-Conseil en docent aan de opleiding “Wijnhandelaar/Sommelier” bij Syntra en bij onze
Bonheidense “Wijnkring Vitis Vinifera”, is jullie gids van dienst. Met elke les een 9-tal proevertjes wordt dit zeker geen droge bedoening.
Diverse lesteksten en presentaties worden digitaal bezorgd.
Wanneer dinsdag 18, 25 april, 2, 9 en 16 mei 2023, telkens van 19.30 tot 22.30 u.
Waar cafetaria OC de Krankhoeve

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 100,00

Waar

Organisatie

GC 't Blikveld

Filter op categorie