Workshop Wecken & Inmaken (basis)

Trek je keukenschort aan want we trekken samen de keuken in, we gaan leren inmaken en wecken!
Heb je een moestuin en wil je het hele jaar door van je eigen, verse, zelfgekweekte groentjes genieten? Heb je een massa weckpotten of draaidekselpotten staan, maar weet je niet goed hoe je nu juist aan dat “wecken” of “steriliseren” moet beginnen? Dan is deze workshop iets voor jou!
Ik leer je hoe je die met veel liefde en zorg gekweekte groenten tot lekkere, voedzame maaltijden verwerkt en hoe je ze correct kan bewaren. Je grootmoeder zal het graag horen want “Wecken is Hip”! Ik leg je graag uit wat het weckproces juist inhoudt, hoe je van start gaat en wat de belangrijkste “do's & don'ts” zijn. In deze workshop gaan we tomaatjes verwerken tot een smeuïge passata.
Daarnaast toon ik voorbeelden van eenvoudige, geweckte ingrediënten, zoals bv. patatjes, worteltjes, boontjes,… voor een snelle portie gebakken patatjes bij de lunch of gebraden kip; of een snelle “wortelstoemp”. Een geweldig plan B wanneer je eetplanning in het honderd loopt of om het eens een avond wat gemakkelijker te hebben in de keuken!
En verder geef ik nog enkele voorbeelden van gerechtjes die ingemaakt kunnen worden. Bij het inmaken ligt de focus op zuur, zoet of olie voor de bewaring van je ingrediënten.
Je gaat terug naar huis met geweckte passata, een potje ingemaakte groenten of een chutney en een handleiding “Wecken & inmaken”.
Waar: Plasstraat 62a - Rijmenam
Prijs: 65 € / persoon
Benodigdheden: schort, keukenmesje & snijplankje. Breng zeker ook 1 pot van 0.75L of 1L mee. Bij voorkeur een weckpot met (oranje!) rubber & klem, maar wanneer je dit niet hebt is een stevige glazen draaidekselpot ook prima.
Wanneer je geen weckpot hebt, maar deze graag zou aanschaffen kan je steeds weckpotten (oude variant), rubbers & klemmen bestellen bij mij. Ik zorg dat ze dan klaar zijn voor gebruik tegen de workshop.
Inschrijven via Messenger, WhatsApp (0477/26.45.15) of e-mail (info@moekemarleen.be).
Je inschrijving is compleet na overschrijving van het inschrijvingsgeld op BE79 0689 4198 7033 met vermelding van je naam en de datum van de workshop.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 65,00

Filter op categorie