Muziektheater De Kolonie - Onheil in Black Creek

Ooit was Black Creek (ook wel gekend als Zwarte Beek) een bloeiend Vlaams westerndorp. Een jongere generatie bewoners wil van het dorp een ‘Multicultureel Ecocentrum’ maken. Het valt Dirk, onze held en zoon van de stichter van het dorp, zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel ‘het ophangen van een paardendief’, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep…

Say howdy tot een stomende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde, multi-instrumentalist Bo Spaenc en gitarist Bart Van Huyck in een oer-Vlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen.

Ze gooien zich in een duel tussen country & blues en tribale ritmes. De muziek – mét ruimte voor improvisatie – geeft het verhaal de sporen, jaagt de verteller op en laat het publiek mee wegduiken voor een onverwacht steigerend plot.

Onheil in Black Creek maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Warre Borgmans (In Topform!), Tania Van der Sanden (Mevrouw Bob) en Vic De Wachter (deWattman) kwamen de afgelopen seizoenen reeds langs en bewezen dat een bondgenootschap met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten een perfecte match kunnen zijn.

Spel en concept: Lucas Van den Eynde
Tekst: Hugo Matthyssen
Compositie en muziektheatraal concept: Bo Spaenc
Livemuziek: Bo Spaenc en Bart Van Huyck
Kostuums: Chris Snik
Vormgeving en techniek: Dries Bellinkx


Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, ccBe

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00

Organisatie

GC 't Blikveld

Filter op categorie