Online lezing Het Salon - Wannes Vanderhoeven

Geniaal, gepassioneerd, getormenteerd... Ludwig van Beethoven leefde, tijdens de eeuwwissel van 18de naar 19de eeuw, op een scharnierpunt in de geschiedenis.


Hij maakt de overgang van het Weense klassicisme van Haydn en Mozart naar de 19de-eeuwse romantiek van Brahms, Mendelssohn en Schumann. Als componist een muzikale reus, een vedette wiens begrafenis door 20.000 man werd bijgewoond, maar ook gekweld door familiale problemen, en ziekte.


We bekijken verschillende facetten van deze fascinerende persoonlijkheid samen met Wannes Vanderhoeven. Hij is leraar muziekgeschiedenis, begeleidingspraktijk en orgel aan het Stedelijk Conservatorium in Mechelen en pianist-begeleider bij het Conservatoriumballet Mechelen.


Hij concerteerde in binnen- en buitenland en realiseerde interdisciplinaire projecten rond het orgel, o.a. in samenwerking met zangers, acteurs en dansers.


i.s.m. Vormingplus Regio MechelenDe lezing zal via Twitch worden gegeven (online platform te vergelijken met Youtube). We starten via ZOOM, iedereen wordt doorverwezen naar Twitch (heel eenvoudig) en nadien terug naar ZOOM terugkomen om vragen te beantwoorden.


Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 6,00

Organisatie

GC 't Blikveld

Filter op categorie