Lezing 'Smakelijke kunst' door Tamara Ingels

Over weinig disciplines wordt zo veel geschreven als over eten en kunst. Het is dan ook niet voor niets dat men spreekt van 'kookkunst'. Maar hoe zit het in de kunstgeschiedenis? We staan jammer genoeg zelden stil bij het belang van de afbeelding van voeding in de kunst. Welke rol speelde voeding in de geschiedenis van onze Westerse beeldcultuur van de Oudheid tot en met vandaag? Wat wordt er weergegeven, en vooral waarom? We mogen immers niet vergeten dat veel kunstenaars voeding (denk maar aan de appel!) tot een symbool maakten. In deze lezing 'Smakelijke Kunst' gaan we samen op zoek naar de weergave, maar ook naar de betekenis van eten doorheen de kunstgeschiedenis.
Deze lezing zoekt naar sporen over voeding, eetgewoonten en voedingsproductie die in de loop van de geschiedenis in de kunst werden opgenomen. Via heel wat kunstwerken krijg je infor-matie over de basisproducten, luxeproducten en het belang van (goede en gezonde) voeding door de eeuwen heen. De lezing wandelt langs enkele belangrijke legendes en goddelijke verhalen over voeding en ontdekt dat het concept 'smakelijk' wel wat is veranderd in de loop der tijden.
Toegangskaartjes:
- in voorverkoop (uitsluitend voor vtbKultuur-leden): € 8,00. Kaartjes in voorverkoop kunnen tot 8 september besteld worden bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) of via e-mail bonheiden@vtbkultuur.be. Nadat je de bevestiging van je bestelling ontvangen hebt, dient het deelnamebedrag onmiddellijk gestort op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van vtbKultuur Bonheiden.
- aan de kassa (voor leden en niet-leden): € 9,00

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 9,00
Basistarief: 9,00 €; voorverkoop (uitsluitend voor leden): 8,00 €

Waar

Organisatie

vtbKultuur Bonheiden

Filter op categorie