Expo An Vanhentenrijk


Met vernissage op vrijdag 6 september 2019 om 20 u.Tijdens de maand september zetten we in onze foyer een creatieve Bonheidenaar in de kijker. In 2019 is dat kalligrafe An Vanhentenrijk!

In 1988 startte An met kalligrafie en schoolde zich bij tijdens heel wat lessen en stages bij nationaal en internationaal gerenommeerde kalligrafen.  


Sinds 1996 is ze werkzaam als zelfstandig kalligraaf. Ze geeft niet alleen les in haar eigen atelier in Bonheiden en voor ’t Blikveld in Rijmenam, ze gaat ook naar diverse kalligrafiegroepen in Vlaanderen, soms in Nederland en Duitsland.

Kalligrafie/schriftkunst is voor An tekenen en schilderen met letters. Soms heel precies, andere keren ruw en nonchalant. Experimenteren, zoeken naar nieuwe toepassingen, nieuwe lettervormen, tekens en texturen op papier, canvas, glas of hout. Soms louter een grafisch spel van 26 letters. Ook combineert ze het schrijven met ruimtelijk werk zoals schalen en andere 3D letter-objecten.

In 2007 ontwierp ze een alfabet KALLIANDRA waarmee ze een heel eigen kalligrafische stijl ontwikkelde.

Verscheidene malen werd An geselecteerd voor diverse kalligrafiewedstrijden. In 2018 won ze nog de 'Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo'.

Voor deze expo "Woorden kalligrafisch verbeeld" nodigt An ook enkele bevriende collega-kunstenaars uit.  

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

GC 't Blikveld

Filter op categorie