Tussen puber en probleem

De puberteit is per definitie een turbulente tijd. Jongeren gaan op zoek naar zichzelf en doen dit zowel in relatie tot de andere als in relatie tot de maatschappelijke realiteit. Deze zoektocht verloopt per definitie emotioneel. Sombere gedachten en angsten, boosheid, verlies van motivatie, maar ook euforie kleuren dan het gevoelsleven van onze adolescent. Jongeren gaan op zoek naar aansluiting of sluiten zich af: groepsdruk, experimenteergedrag en grenzen opzoeken horen daarbij.

Volgens Klaar Hammenecker, zelf moeder van drie dochters, botsen ouders vaak op de grijze zone tussen 'moeilijk' en 'zorgwekkend', tussen puber en probleem. Maar hoe kan je dan best als ouder de jongere toch loslaten, ook al wil je hen vasthouden of beschermen tegen negatieve invloeden uit de buitenwereld?

Kinderpsychologe en gezinstherapeute Klaar Hammenecker geeft op een vlotte manier eenvoudige tips en tricks. Haar jarenlange praktijkervaring zorgt ook voor tal van boeiende voorbeelden. Kom zeker luisteren !

INSCHRIJVEN VERPLICHT (beperkt aantal plaatsen)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Reservatie

Organisatie

Lokaal Overleg Kinderopvang Bonheiden-Rijmenam

Filter op categorie