5-Daagse-Romantische Strasse - Duitsland (VOLZET)

We vertrekken op parking De Meent.
De reis gaat door van 13 juni tot 17 juni 2019, Maximum 35 deelnemers.
De prijs van 490,00 € omvat vervoer in luxe autocar, verblijf in hotel Half Pension, reisverzekering, ALLE inkomgelden, fooi chauffeur.
In Beieren, in het lieflijke Taubertal ligt de meest populaire toeristische route van Duitsland, de Romantische Strasse, met authentieke historische stadjes. Wij bezoeken het Noordelijk deel van de route, onder meer:
**Rothenburg ob der Tauber, een van Duitslands mooiste steden, met een gaaf bewaard middeleeuws centrum, omgeven door de 14e-eeuwse stadsmuur met stadspoorten en torens waarbinnen een concentratie aan romantische vakwerkhuizen.
**Bamberg, voormalige keizers- en bisschopsstad, volledig geklasseerd als Unesco-werelderfgoed, heeft het grootste onbeschadigd historisch stadscentrum van Europa. Bamberg vormt een harmonisch kunstwerk uit de tijd tussen de Middeleeuwen en de burgerlijke Barok, met als hoogtepunten de Keizersdom, de Nieuwe Residentie, de Oude Hofhouding en het oude stadhuis op een eilandje in de rivier de Regnitz,
**Würzburg staat bekend als de barokstad met de typische gezelligheid van Frankenland. De Bisschopsresidentie is de meest bijzondere en meest stijlvolle van alle Duitse Barokpaleizen. Hoog boven de rivier de Main verheft zich de vesting Marienberg, een en al middeleeuws.
**In Nürnberg maken we een 'compacte' wandeling van de burcht tot de 'Altstadt'.
We dalen af in de middeleeuwse Fensengänge, die vanaf 1380 uitgehouwen werden in de kalksteen om 's zomers het bier koel te houden. Het is evident dat deze kelders tijdens WO II ook gebruikt werden als schuilkelders. We staan stil bij de meer recente geschiedenis: We bezoeken het terrein van de Nazipartij, 11 km² groot, waar de nationaalsocialisten hun massabijeenkomsten hielden, waar Hitler zijn bekende overtuigingsredevoeringen hield, waar de Hitlerjugend werd gesticht, en waar de raciale Nürnberg-wetten gestemd werden.
Op de terugweg sluiten we af met een bezoek aan 2 idyllische plaatsen: Idstein en Limburg an der Lahn.
----Het gedetailleerd programma en andere bijzonderheden kan je bekomen bij de contactpersoon.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 490,00
Basistarief: 490,00 €; supplement single: 75,00 €

Waar

Reservatie

Contact

Organisatie

VRIENDENKRING LIBERTAS