INSCHRIJVEN VOOR 5-DAAGSE REIS - ROMANTISCHE STRASSE

De reis gaat door van 13 juni tot 17 juni 2019. Inschrijven in november 2018 !!!
Maximum 35 deelnemers.
Een greep uit het programma:
In Beieren, in het lieflijke Taubertal, het pittoreske Lechfeld en het idyllische dal van de Wörnitz, ligt de meest populaire toeristische route van Duitsland, de Romantische Strasse, met historische stadjes die tot op heden hun authenticiteit wisten te bewaren. Wij bezoeken het Noordelijk deel van de route.
Op ons programma staat onder meer:
**Rothenburg ob der Tauber, een van Duitslands mooiste steden, heeft een gaaf bewaard middeleeuws centrum en is omgeven door de 14e eeuwse stadsmuur met vele stadspoorten en 12 torens waarbinnen een concentratie aan vakwerkhuizen een en al romantiek uitstraalt.
**Bamberg, volledig geklasseerd als Unesco-werelderfgoedstad, bestaat uit het grootste, oude, onbeschadigd historisch stadscentrum van Europa. Deze eerbiedwaardige keizer- en bisschopsstad werd net zoals Rome op zeven heuvels gebouwd. Bamberg vormt een harmonisch gebouwd kunstwerk uit de tijd tussen de Middeleeuwen en de burgerlijke Barok, met als hoogtepunten de Keizersdom, de Nieuwe Residentie, de Oude Hofhouding en het oude stadhuis op een eilandje in de rivier de Regnitz,
**Würzburg staat bekend als de barokstad met de typische gezelligheid van Frankenland. De Bisschopsresidentie staat bekend als meest bijzonder en meest stijlvol van alle Duitse Barokpaleizen.
Hoog boven de rivier de Main verheft zich de vesting Marienberg, een en al middeleeuwse pracht.
**De voormalige Rijksstad Dinkelsbühl is een ander middeleeuws juweeltje. De historische binnenstad met 17 torens en schitterende patriciërshuizen herinnert aan de bloeitijd in de 15e en 16e eeuw.
**Nördlingen is nog een markante middeleeuwse stad, de stad ligt in het hart van de meteorietkrater (of Ries) en bezit een bijna volledig behouden overdekte stadsmuur, een unicum!
**In Nürnberg staan we stil bij de meer recente geschiedenis. We bezoeken er het terrein van de Nazipartij, 11 km² groot, waar de nationaalsocialisten hun massabijeenkomsten hielden, waar Hitler zijn bekende overtuigingsredevoeringen hield, waar de Hitlerjugend werd gesticht, en waar de raciale Nürnberg-wetten gestemd werden.
De Felsengänge of de bierkelders van Nürnberg zijn een waar doolhof onder de stad, soms wel vier verdiepingen diep. De vele gangen werden in 1380 uit de kalksteen gehouwen om het bier koel te houden tijdens de zomers. Tijdens WO II zijn de kelders ook gebruikt als schuilkelders bij bombardementen, dit is in sommige delen van de kelders nog terug te zien.
----Het gedetailleerd programma en andere bijzonderheden kan je bekomen bij de contactpersoon.
INBEGREPEN in de prijs: vervoer in luxe autocar, verblijf in Halfpension, reisverzekering, ALLE inkomgelden, fooi chauffeur.
NIET inbegrepen: vrije lunch 's middags, drank bij de maaltijden en/of tussendoor, persoonlijke uitgaven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 495,00
Basistarief: 495,00 €; supplement single: 90,00 €

Waar

Contact

Organisatie

VRIENDENKRING LIBERTAS