ARRIAGA KWARTET, SABINE CONZEN (sopraan) & STÉPHANE DE MAY (piano): Nostalgie met de Oriënt Express

In dit avondconcert laat het Arriaga Kwartet zich bijstaan door sopraan Sabine Conzen en pianist Stéphane De May, en nemen ons mee op een muzikale reis met de Oriënt Express. Deze beroemde luxetrein van de Belgische Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL) reed van Parijs naar Istanboel. De Oriënt Express was de vervulling van de droom van de Belgische ingenieur Georges Nagelmackers om de mooiste steden in Europa met elkaar te verbinden. De muzikanten voeren je terug naar een periode waarin elegantie en stijlvolle luxe belangrijk waren.

In elk station (Londen, Parijs, Muchen, Wenen, Boedapest, Boekarest en Istanboel) houden ze halt voor een niet te missen portie romantiek.

Op het programma staat werk van o.a. Purcell, Strauss, Mozart en Bartok.

Bezetting: Michael Guttman (viool), Ivo Lintermans (viool), Marc Tooten (altviool), Luc Tooten (cello), Sabine Conzen (sopraan) en Stéphane De May (piano)

"20 jaar 't Blikveld":
Cellist Luc Tooten stond in de afgelopen 20 jaar maar liefst 15 keer op ons podium, waaronder 4 passages met Arriaga Kwartet. Pianist Stéphane De May speelde reeds 8 concerten in onze zaal. Samen mochten zij dus niet ontbreken in dit feestseizoen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Basistarief: 17,00 €; Vriendenprijs: 15,00 €

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie