Brussels Jazz Orchestra & Tutu Puoane - We have a dream

Muziek brengt soelaas in een wereld die brandt. Vanuit die gedachte ontstonden ontelbaar veel projecten en platen, zo ook 'We Have a Dream': een muzikaal project rond mensenrechten.

Zangeres Tutu Puoane, Antwerpse met Zuid-Afrikaanse roots, zingt met een vuist, een aanklacht, een oproep tot rechtvaardigheid. Een project met een universele boodschap, vandaag actueler dan ooit. Een eerbetoon aan de mensenrechten, en aan de verdedigers daarvan.

Frank Vaganée en Tutu Puoane doken in hun platencollectie en selecteerden hun persoonlijke favorieten uit de rijke geschiedenis van de protestsong. Van Stevie Wonder tot Marvin Gaye, van Nina Simone tot Sting, van Rod Stewart tot Donny Hathaway: het project bevat stuk voor stuk sterke nummers over onrecht, onderdrukking, ongelijkheid, in nieuwe arrangementen voor jazzorkest. Hun boodschap van hoop is vandaag meer dan ooit actueel.

Het resultaat is een opwindende, uitdagende en universeel toegankelijke mix van klanken en stijlen, waarin Tutu's prachtige stem ondersteund en omringd wordt door de unieke sound van Brussels Jazz Orchestra.

Brussels Jazz Orchestra trad in februari 1998 als een van de eersten op in het pasgebouwde 't Blikveld. N.a.v. 20 jaar 't Blikveld nodigen we hen met trots opnieuw uit op ons podium.

Uit de pers:
“Met een originele selectie protestsongs, de pakkende stem van Tutu Puoane en veel stevige jazz pakte het Brussels Jazz Orchestra deSingel in.” (De Standaard)

“BJO heeft haar huiszangeres gevonden. Tutu Puoane voelt zich als een vis in het water in een nieuw repertoire van protestsongs.” (GvA)

In coproductie met deSingel en in partnership met Amnesty International.

"20 jaar 't Blikveld":
Brussels Jazz Orchestra trad in februari 1998 als een van de eersten op in het pasgebouwde 't Blikveld. Met trots nodigen we dit gerenommeerde orkest opnieuw uit op ons podium.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 22,00
Basistarief: 22,00 €; Vriendenprijs: 21,00 €

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Reservatie

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie