PETRICHOR PIANOKWARTET: Aperitiefconcert

Petrichor is de specifieke geur van regen na een periode van lange, warme droogte. Hoewel een preciezere uitlegging van de geur veelal subjectief is, lijken velen het erover eens dat hier een soort van aardse tint in vervat zit. De leden van het Petrichor Pianokwartet zijn van eigen bodem (met celliste Karen De Meyer uit Bonheiden) en leerden elkaar kennen aan de Vlaamse conservatoria van Leuven en Brussel. Zij besloten in 2016 een ensemble te vormen. Hoewel met een pianokwartet wordt afgeweken van het ultieme summum van een homogeen strijkkwartet, heeft deze instrumentencombinatie haar eigen meerwaarde en charme. De homogene klank van de strijkers blijft behouden door het trio, en door toevoeging van piano wordt een veel grotere tessituur, en volgens sommigen zelfs een meer symfonische benadering van de muziek bekomen.

Petrichor kon de auditie van het Orpheus instituut te Gent verzilveren. Als laureaat kan het pianokwartet vandaag rekenen op advies en ondersteuning van enkele van Vlaanderens voorname kamermuzieksymbolen, zoals Piet Kuijken, France Springuel, Piet van Bockstal en Paul De Clerck.

Ze voegen Belgisch repertoire toe aan dit programma, wat voor pianokwartetten vaak nog vrij onbekend terrein is. Het pianokwartet van de Bériot betreft een onontdekt pareltje uit onze muziekgeschiedenis. Ze voegen er verder highlights van enkele absolute grootmeesters van het genre aan toe: Mozart, Mahler en Brahms.

Concreet programma:
• W.A. Mozart - pianokwartet no. 1 in G minor
Allegro
• G. Mahler – pianokwartet no. 1 in A minor
Nich zu schell
• C.-W. De Bériot - pianokwartet no. 1 in A minor
Allegro
Andante
Final
• J. Brahms – pianokwartet no. 1 in G minor
Ronda alla Zingarese

Bezetting: Wim Spaepen (viool), Bert Koch (piano), Ha Ti Ngoc Phung (altviool) en Karen De Meyer (cello)

incl. afsluitend drankje na het concert

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €; Vriendenprijs: 10,00 €

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie