STEFAAN VAN BRABANDT/DE VERWONDERING & HET ZUIDELIJK TONEEL: Marx (uitverkocht!)

Na de alom bejubelde theatermonoloog 'Socrates' (gespeeld door Bruno Vanden Broecke) maakte theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt de langverwachte opvolger in zijn reeks van filosofen-monologen. 'Marx' wordt gespeeld door niemand minder dan Johan Heldenbergh. Eén van onze grootste acteurs kruipt in de huid van één van de grootste filosofen. Een geweldige en unieke combinatie.

In deze theatermonoloog kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is deze monoloog een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

Uit de pers:
“Het scherpste politieke theater dat ik in tijden heb gezien. Confronterend en prikkelend. We gingen aangevuurd en gloedvol naar buiten.” (Filip Tielens, KLARA)

"De staande ovatie waarmee het publiek tekst en speler eren, maakt duidelijk dat Marx meer dan enkel soixante-huitards beroert. Van Brabandt bewijst nog maar eens dat een straffe tekstpartituur het mooiste vertrekpunt is voor een getalenteerd acteur om mee aan de slag te gaan. Heldenbergh maakt het in alle opzichten waar.” (**** Jan De Smet, De Morgen)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Basistarief: 17,00 €; Vriendenprijs: 15,00 €

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie