FIEN LEYSEN: Wat (Niet) Weg Is (laatste tickets!)

Reeds uitverkochte voorstellingen:
* 29/10: 19.00, 20.15 en 21.30 u.
* 30/10: 11.00, 13.45, 15.00, 16.15, 19.00, 20.15 en 21.30 u.

Fien Leysen is afkomstig uit Bonheiden. Ze studeerde in 2017 af als drama-studente aan het Kon. Conservatorium Antwerpen. “Wat (Niet) Weg Is” is haar afstudeerwerk van de masteropleiding Woordkunst. Het werd een persoonlijke zoektocht naar troost en antwoorden, langs wetenschap en persoonlijke anekdotes, in de vorm van een multimediale voorstelling.

Een inktuitwisser. Een stempelkussen. Printerpapier.
Dat was het vertrekpunt voor de voorstelling.

In een brief aan de heer Jef Colruyt wordt op een speelse manier gezocht naar antwoorden op onbeantwoordbare vragen. Hoe ga je als persoon en als maatschappij het best om met verlies? Hoe lang mag missen duren? Heeft het zin om alles bij te houden en te onthouden? Kan je je leven in tekst en beeld vastleggen? En wat gebeurt er met ons wanneer we sterven?

Een pakkende voorstelling over gemis, het menselijke geheugen, en wat er overblijft van de dingen die voorbij gaan. Geen geschiktere periode om hierbij stil te staan dan aan de vooravond van Allerheiligen.

De voorstelling speelde de voorbije zomer reeds succesvolle reeksen op gerenommeerde festivals als Theater Aan Zee (Oostende) en Theater op de Markt (Hasselt), met lovende publieksreacties tot gevolg:
“De mooiste en meest ontroerende voorstelling van TAZ 2018 gezien… Bedankt Fien!” (Tuur De Weert)
“Prepareer uw mouchoirs TAZ-vrienden. Dit is zo zeer schoon!” (Nic Balthazar)
“Ontstellend mooi, Fien. Plaatsvervangende trots.” (Pat Donnez)

Elke toeschouwer krijgt de kans om het verhaal alleen te beleven, aan de hand van desktopbeelden, interviews en een persoonlijke vertelling. Er zijn in totaal 12 voorstellingen gepland voor telkens max. 7 personen.

Ongenummerde zitplaatsen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Basistarief: 14,00 €; Vriendenprijs: 12,00 €

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie