Expo Sara Vermeylen

Vermeylens kenmerkende houtskooltekeningen zijn metershoog en potig. Ze tonen menselijke lichamen die om hun eigen as kronkelen in een verwoede poging om aan zichzelf te ontsnappen. Waar de lijnen lallend over het papieroppervlak lijken te zwalpen, weten ze scherp en trefzeker lichaamstaal over te brengen. Zo verbeeldt al die gebalde gallische agressie toch vooral een fijnbesnaard plaatje.
Deze tentoonstelling brengt het grote werk voor het eerst in dialoog met een reeks kleine tekeningen, waaruit dezelfde onmogelijke machtsstrijd blijkt maar die het front bestormen met andere wapens: grafiet, verf en intimiteit.
Een feelgood tentoonstelling in zwart-wit, met haveloze tekeningen van een menselijk failliet.
Sara Vermeylen (°1983) ontwikkelt zich in 2011 als kunstenaar onder een alter ego, tast de kunstscene af in Toronto, Londen en Mechelen en exposeert zonder medeweten van haar omgeving. Sinds 2014 komt ze naar buiten onder eigen naam. In 2017 grijpt Vermeylen een solo-tentoonstelling aan om een onderzoek te voeren naar het eeuwige thema in haar werk: troost. Het resultaat, een boek over de troost van troosteloze kunst, zal worden voorgesteld tijdens de vernissage in GC 't Blikveld.

www.saravermeylen.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie