WIJNCURSUS: BORDEAUX

Als opwarming beginnen wij met de rode wijnen van de Côtes de Bordeaux.
Tijdens de 2de les ligt de focus op de rode wijnen van de Libournais op de rechteroever met toppers uit Pomerol en Saint Émilion op basis van vooral Merlot aangevuld met Cabernet Franc.
Tijdens de 3de les is vooral Cabernet Sauvignon aan zet met de rode wijnen van de Medoc en de Graves op de linkeroever.
Tijdens de 4de les gaan wij voor wit en goud. Wij beginnen droog met o.a. Entre-Deux-Mers, Graves en Pessac-Léognan en sluiten af met de edelzoete wijnen uit o.a. Sauternes en Barsac.
Ondanks het succes van de nieuwe wereld wijnen, blijft voor vele wijnliefhebbers Frankrijk toch het walhalla van culinaire topwijnen en ook de horeca gaat daar maar mondjesmaat tegenin. Tijdens de 5de les proberen wij enkele combinaties van Bordelaise wijnen en gerechten uit.

Wie: Sommelier-Conseil en docent aan de opleiding Wijnhandelaar/Sommelier bij Syntra en bij de Bonheidense Wijnkring Vitis Vinifera

Wanneer: woensdag 7, 14, 21 , 28 november en 5 december 2018, telkens van 13.30 tot 16.30 u.

Waar: cafetaria OC de Krankhoeve

alles inbegrepen

Max. 17 deelnemers

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 100,00
Basistarief: 100,00 €

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie