MAGGIE MACNEIL, RIET MUYLAERT, SANDRINE & SOFIE: Want de Roos overleeft - Een hommage aan Ann Christy

TRY-OUT

Ann Christy heeft ontelbare harten gestolen in Vlaanderen. Veel van haar nummers zijn ware klassiekers geworden. Met 'De roos', een prachtige vertaling van Johan Verminnen als haar grootste hit. Nog steeds worden ze gecoverd en scoren ze hoog in de hitparades. Zij veroverde een speciale plek in de Vlaamse showbizz. Haar aandacht voor mooie melodieën en sterke teksten, gecombineerd met een unieke stem, maakten haar tot een grote chansonnière.

Op het vlak van teksten speelde Mary Boduin een grote rol en ze waren heel close met elkaar.
Mary schreef teksten (en soms ook muziek) die uit het hart van Ann leken te komen. 'Dag vreemde man', 'Gelukkig zijn' en 'Blij bij jou te zijn', zijn er maar enkele.

Even eigenzinnig als haar songkeuze was haar kleding. Ook hier onderscheidde zij zich van haar collega's met de soms gewaagde ontwerpen van de Antwerpse ontwerpster An Salens.

Maggie MacNeil, Riet Muylaert, Sandrine & Sofie graven met de eigenzinnigheid van de zangeres zelf in het rijke repertoire van Ann Christy. Ze interpreteren bekende en minder bekende songs. Vijf straffe instrumentalisten zorgen voor de muzikale begeleiding.

Manu Adriaens schreef een intrigerend boek over Ann. Met deze verhalen kleuren de zangeressen het programma inhoudelijk in.

Bezetting: Maggie MacNeal (zang), Riet Muylaert (zang), Sandrine (zang), Sofie (zang), Alano Gruarin (piano), Peter Verhaegen (bas), Patrick Steenaerts (gitaar), Jan Cleymans (sax) en Philip Kerkhofs (drums)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Basistarief: 17,00 €; Vriendenprijs: 15,00 €

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie