Patrick Riguelle - On n’oublié rien: les chansons de Jacques Brel (première)

In 2018 is het veertig jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Vorig jaar eerde zijn geboortestad Brussel hem met een manshoog standbeeld. Dit jaar is het de beurt aan Patrick Riguelle, die hem een vurige hommage brengt met een programma waarin het oeuvre van Le Grand Jacques centraal staat.
Een gebald eerbetoon aan de grootste Belgische zanger aller tijden en diens onovertroffen repertoire, boordevol klassiekers die al meerdere generaties moeiteloos overeind blijven, en die in de vertolking van Patrick Riguelle veel van hun glans herwinnen.

De voorbije jaren heeft Riguelle overtuigend bewezen een onnavolgbaar vertolker te zijn van het Franse chanson, het stroomt door zijn aderen en tintelt in zijn ziel. Hij respecteert de originele intenties van de werken, maar voegt er ontegensprekelijk zijn eigen persoonlijkheid aan toe.

En wie Patrick het repertoire van Jacques Brel hoort zingen, weet dat daar de échte zielsverwantschap zit. Het is doorleefd, gedurfd en met een geloofwaardigheid die onder de huid kruipt.

Bezetting: Patrick Riguelle, Chris Peeters (gitaren), Gwen Cresens (accordeon), Jan/Eva Hautekiet (piano), Sander Goethals (bas) en Jean-Pierre Onraedt (drums).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Basistarief: 17,00 €; Vriendenprijs: 15,00 €

Waar

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie