Wijncursus: Noord - en Zuid Amerika (volzet!)

Deze lessenreeks is een unieke kans om jullie wijnkennis bij te spijkeren. In 5 avonden worden jullie door de verschillende wijnlanden, hun wijngeschiedenis en de diverse appellaties gegidst.
Als opwarming beginnen wij met Chili, het vermoedelijk meest bekende nieuwe wereld wijnland, met zijn zachte, rijpe wijnen aan schappelijke prijzen.
Tijdens de 2de avond proeven wij lekkere wijnen uit Uruguay en Brazilië. Maken zij daar ook wijn, zullen sommige zich afvragen. Wist je dat de beste Tannat wijnen uit Uruguay komen?
Tijdens de 3de avond is Argentinië aan de beurt. Volgens kenners heeft dat land 5 jaar achterstand op Chili, maar nog meer potentie.
Met Mexico en Canada willen wij jullie tijdens de 4de avond opnieuw verbazen. Mexico maakt heus wel meer dan Tequila en Canada is wereldleider op gebied van ijswijn!
Tijdens een blinddegustatie door wereldwijd vermaarde proevers van Chardonnay en Cabernet Sauvignon topwijnen uit Frankrijk en Californië kwam in 1976 in beide categorieën een Californische wijn als beste uit de bus. Als dat geen goede basis is voor een 5de les over de wijnen van de USA.

Wie: Sommelier-Conseil en docent aan de opleiding Wijnhandelaar/Sommelier bij Syntra en bij de Bonheidense Wijnkring Vitis Vinifera

Wanneer: woensdag 20, 27 februari, 13, 20, 27 maart 2019, telkens van 19.30 tot 22.30 u.

Waar: cafetaria OC de Krankhoeve

Alles inbegrepen

Max. 17 deelnemers

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 100,00
Basistarief: 100,00 €

Reservatie

Organisatie

Gemeenschapscentrum 't Blikveld

Filter op categorie