Aanvraag vastgoedinformatie

De gemeente Bonheiden zal vanaf 2 oktober 2023 het nieuwe Vastgoedinformatieplatform (VIP) in gebruik nemen. Het zal voor erkende vastgoedmakelaars en notariskantoren mogelijk zijn om op die dag vanaf 9u uw aanvraag te doen. Voor particuliere aanvragen blijft het oude systeem gelden.

Als een onroerend goed wordt verkocht, moet bepaalde informatie aan de koper worden meegedeeld. Notarissen en makelaars doen hiervoor een beroep op steden en gemeenten, de gevraagde info wordt dan aangeleverd via het inlichtingenformulier vastgoedinformatie, ook wel 'de notarisbrief' genoemd.

In het voorjaar van 2021 gaf de Vlaamse overheid daarom het startschot voor de bouw van een Vlaams Vastgoedinformatieplatform (VIP) dat dankzij digitalisering en centralisering van de informatiestromen de doorlooptijd zal versnellen en het proces kwalitatiever en eenvoudiger zal maken.

Vanaf 1 januari 2024 zullen alle gemeenten en steden het platform verplicht gebruiken voor aanvragen van erkende vastgoedmakelaars en notariskantoren. Meer info hier.

Particulieren kunnen hun aanvraag nog steeds blijven doen op de huidige manier.

Bonheiden stapt op maandag 2 oktober 2023 mee op dit platform. Hou er rekening mee dat er in de beginfase eventueel nog verbeterpunten kunnen zijn. Vragen en opmerkingen over het Vastgoedinformatieplatform kan u steeds richten aan Vlaanderen via vastgoedinformatieplatform@vlaanderen.be.

vrijdag 22 september 2023 8.30 u.