#2820Vraagt

De eerste vraag ligt al klaar: Welk project heeft de grootste impact op jouw vrijetijdsbeleving: feestzaal Sint-Martinus, de Krankhoeve of de sportkeet?

Ons gemeentebestuur zet sterk in op participatie. Hiervoor werd het participatieplatform #2820Vraagt gelanceerd. Het bestuur heeft de ambitie om deze legislatuur de feestzaal Sint-Martinus en de Krankhoeve te renoveren en de sportkeet te vernieuwen. Deze ambitie wordt officieel bevestigd of verworpen bij het finaliseren van het meerjarenplan.

Jij kan mee bepalen welk project als eerste de aandacht van het bestuur verdient.

Breng t.e.m. 30 november jouw stem uit via www.2820vraagt.be
of steek het formulier uit Rijmheide nov-dec in de participatie-brievenbus op de ovonde (Rijmenam) of het Kerkplein/August Gillé tuintje (Bonheiden).
 

De drie projecten

Feestzaal Sint-Martinus

De feestzaal Sint-Martinus is een karaktervolle feestzaal vol nostalgie in het centrum van Rijmenam. De aanwezige voorzieningen zijn echter ook blijven hangen in de tijd.

Er is dus dringend nood aan een grondige opwaardering van het gebouw, zowel door bouwkundige aanpassingen (sanitair, keuken, isolatie, dakinrichting) als door vernieuwing van de technische installaties. Het eindresultaat wordt een vernieuwde feestzaal in volle glorie met alle hedendaagse comfortvoorzieningen.

Krankhoeve

De Krankhoeve dateert uit de tweede helft van de 18e eeuw. Het gebouw werd opgenomen in de lijst van beschermde gebouwen door het Agentschap Onroerend Erfgoed. Op deze mooie locatie, omringd door natuur en open ruimte, worden tal van activiteiten georganiseerd.

Het dak is echter dringend aan vernieuwing toe en ook de binnenruimtes smeken om renovatie. We willen van de Krankhoeve een vernieuwd pronkstuk maken waar eigentijds karakter hand in hand gaat met nieuwe (bouw)technieken.

Sportkeet

De sportkeet ligt aan de sportvelden van Berentrode en werd gebouwd tijdens de jaren zeventig van de vorige eeuw. Later werden ook indoor petanquebanen bijgebouwd.

De sportkeet zelf doet dienst als kleedkamer en ontmoetingsruimte voor sporters. Omdat het gebouw zo verouderd is, wordt het gesloopt en komt er een volledig nieuwe eigentijdse sportkeet.

vrijdag 25 oktober 2019 9 u.